Uitschakeling Engels elftal kost pubs handenvol geld

De overtreding van Phil Neville in de laatste minuten van de wedstrijd Engeland-Roemenië in Charleroi moet vele cafébazen in Engeland maandag tot razernij hebben gebracht. De uitschakeling van het Engelse elftal kost de pubs in Engeland tientallen miljoenen franken, aldus de Britse media vrijdag.

AP

BR>Economische experts concludeerden in de Britse dagbladen dat de pubs in totaal zo'n 6,4 miljard frank aan omzet door de vingers zagen glippen. Bij een vervolg van Euro 2000 voor het Engelse elftal zouden er zo'n 50 miljoen 'pints' meer zijn getapt.

Ook de supermarkten zouden de dupe zijn geworden van de fatale tackle van de speler van Manchester United. De keten Asda verkocht op wedstrijddagen negen maal zo veel bier dan op de dagen dat het Engelse team niet speelde. De supermarktketen is begonnen met speciale acties om de omzet niet teveel te laten inzakken.

Ook de bookmakers waren niet blij met de strafschop vlak voor tijd. Op Engeland werd enorm veel gegokt. Zij hebben een uitweg gevonden: inmiddels kan er stevig gewed worden op de tijd die Kevin Keegan nog resteert als bondscoach.