Patsy Sorensen met BSV naar Antwerpse verkiezingen

Patsy Sörensen wil met de Beweging voor Sociale Vernieuwing (BSV) deelnemen aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. De intentie van de voorzitster-stichter moet echter nog bekrachtigd worden door de leden van de partij. Op 8 juli valt de definitieve beslissing.

Belga

BR>Patsy Sörensen en de linkse BSV maakten tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen deel uit van Agalev. Met succes, want Sörensen werd verkozen. Ze werd later zelfs schepen in Antwerpen. Maar na de parlementsverkiezingen vorig jaar heeft zij de Antwerpse zetel geruild voor een zitje in het Europese parlement. Daar maakt zij nu deel uit van de groene fractie.

Sörensen heeft vrijdag het eerste jaar als Europarlementslid geëvalueerd en positief bevonden. Zij merkte op dat ze Antwerpen helemaal niet in de steek heeft gelaten, wat haar wel eens verweten wordt, maar dat de strijd tegen de vrouwenhandel waarvoor ze zich dag in dag uit inzet, hoe dan ook internationaal moet worden aangepakt.

Ondertussen is het op lokaal vlak wel tot een aanvaring gekomen tussen Agalev en de BSV. Agalev vaart een eigen koers naar de gemeenteraadsverkiezingen en BSV beslist op 8 juli om dat ook te doen.