Duizenden tickets in beslag genomen in Amsterdam

De Stichting EURO 2000 heeft vrijdag bij een inval bij Ticket Unlimited in Amsterdam enige duizenden kaarten voor het Europees Kampioenschap voetbal in beslag genomen. De inval werd gedaan door een deurwaarder met hulp van de Amsterdamse politie.

ANP

BR>EURO 2000 zal nog juridische stappen ondernemen tegen Ticket Unlimited. Maar met twee gewonnen rechtszaken tegen ticketbureaus in de hand kon de stichting de kaarten nu al in beslag nemen. EURO 2000 sluit invallen bij andere kaartverkopers niet uit, maar wil hier geen nadere mededelingen over doen.

Aan de vooravond van het EK won EURO 2000 een kort geding tegen het Amsterdamse ticketbureau Cupido. Het bureau moest alle kaarten inleveren, stoppen met adverteren en de namen van verkopers en kopers van de tickets bekendmaken.

Cupido ging aanvankelijk door met de kaartverkoop, maar leverde vorige week toch bijna vierduizend kaarten in en stopte met adverteren. De namen van mensen die de kaarten bij Cupido aanboden of kochten, weigert eigenaar C. van den Berg prijs te geven.

Volgens Van den Berg betwijfelt EURO 2000 of Cupido alle kaarten heeft ingeleverd. "Ze zijn zogenaamd op zoek naar mijn kaarten. Al eerder was er een inval bij een collega, maar ik heb niks meer", zegt Van den Berg. Hij heeft inmiddels de rekening van de opgelegde dwangsommen gepresenteerd gekregen. Cupido moet een boete van meer dan drie miljoen gulden (bijna 55 miljoen frank) betalen. Van den Berg heeft al zijn hoop gevestigd op het hoger beroep.