Moeders met kinderen op jonge lijst VU&ID Essen

Huidig fractieleider Dirk Smout trekt de Essense VU&ID-lijst voor 8 oktober. Schepen Fons Tobback is lijstduwer. Tweeëntwintig van de vijfentwintig namen zijn door de partij ingevuld.

Jan Suykerbuyk

BR>De gemiddelde leeftijd van de kandidaten bedraagt zevenendertig jaar. Twee derde van de kandidaat-raadsleden nam nooit eerder deel aan de verkiezingen. Opvallend is verder dat zestien kandidaten afkomstig zijn van Horendonk en Heikant, de

thuisbases

van de lijsttrekker en -duwer.

Agnes Broos (2) is de eerste van een trio 'moeders van vier kinderen'. Zij wordt gevolgd door voorzitter Tom Bevers (3) en OCMW-raadslid Paul De Corte (5). Springen verder in het oog: de Nederlandse Moniek Brouwer (6), de voorzitter van jeugdhuis sjoc Joris Van Mol (13) en cafébaas Walter Pyl (23).

Voor VU&ID mag Essen geen "residentieel slaapdorp" worden. Groen, open ruimte, gezellige woonkernen, verenigingsleven en betaalbare woningen zijn belangrijk. De partij ijvert voor een grotere betrokkenheid van de Essenaren. Concreet betekent dat bijvoorbeeld het organiseren van een referendum voor de herinrichting van de Stationsstraat en Nieuwstraat.

De overige kandidaten: 4. Goedele Verrycken; 7. Pepijn Deckers; 8. Tinne Van Dongen; 9. Frank Rossen; 10. Veerle Van Thillo; 11. Jef Bergmans; 12. Liesje Pockelé; 14. Leon Schrauwen; 15. Wim Brosens; 16. Danny Suykerbuyk; 18. Erland Beernaert; 21. René Gabriëls; 22. Elke De Block; 24. Suzanne Van Turnhout.

Info: www.vu.be/essen