CVP Lokeren heeft kieslijst bijna klaar

Op één naam na is de CVP-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. Een opvallende vernieuwing is Nihat Kurtulus, voorzitter van de Turks-Islamitische vereniging. Bijna de helft van de kandidaten is jonger dan veertig jaar.

Dirk Van Reusel

BR>Merkwaardig aan de CVP-lijst is dat enkele actieve gemeenteraadsleden onderaan te vinden zijn. Zo staat Ilse Van Eetvelde op de voorlaatste plaats en haar collega's Marcel Oelbrandt en Michel Plaetinck op respectievelijk nummer 28 en 29. De partij heeft via het ACV uit zowel de Marokkaanse als de Turkse gemeenschap een vertegenwoordiger op de lijst geplaatst. Nihat Kurtulus is een 27-jarige elektricien, is daarnaast voorzitter van de Turks-Islamitische culturele vereniging en woont al 25 jaar in Lokeren.

Mekhi Achdour is een 24-jarige jongeman van Marokkaanse afkomst en werkt op de luchthaven in Zaventem. Beiden zijn heel enthousiast en werden met open armen ontvangen door het partijbestuur. "Ik wil mensen van vreemde afkomst helpen en dat kan het best via de CVP", legt Nihat uit. Dat hij pas op de 26ste plaats staat, deert hem niet. "Ik had geen voorkeur voor een bepaalde plaats. Het gaat niet om mij, maar om de partij", klinkt het bescheiden.

De gemiddelde leeftijd van de voorlopig 32 kandidaten is 43,6 jaar. "Dat is twee jaar jonger dan bij de VLD", heeft lijsttrekker Hilaire Liebaut berekend. Cesar Fiers is met zijn 64 jaren de oudste kandidaat, Petra Vermeulen uit Daknam is pas 20 jaar en daarmee de benjamin van de lijst.

De 32 bekende namen zijn in volgorde: Hilaire Liebaut, Nina Van der Sypt, Georgette Van Wouwe, Johan Jacobs, Gust Claes, Hans Magherman, Frans Lootens, Johan Van Havermaet, Chris Criel, Cesar Fiers, Christiane De Maesschalck, Philippe Van Streydonck, Christine Temmerman, Rita Hoste, Hubert De Vos, Hugo Van Rostenberghe, Carlo Van Den Brempt, Simonne Rogiers, Philip De Visscher, Petra Vermeulen, Filip De Witte, Christine Zaman, Emmanuel Lerno, Rita Van Steendam, Nihat Kurtulus, Mekhi Achabour, Marcel Oelbrandt, Michel Plaetinck, Filip Liebaut, Jean-Pierre Leplae, Ilse Van Eetvelde en Miet Smet. Begin juli moeten de CVP-leden nog hun fiat geven.