Charlettes gaan de boer op

"Boer zijn is plezant", zingt Boer Charel tegenwoordig. Hopelijk niet het eerste nummer waarmee een vorm van buitenaardse beschaving bij een eventueel bezoek wordt geconfronteerd. Maar kom, verdraagzaamheid is de boodschap. De single is zelfs goed voor de geboorte van een nieuw poptrio: de Charlettes.

Dominique Piedfort

BR>Achter de groep schuilt Roland Beirnaert, de vroegere kolonel die Helmut Lotti lanceerde toen die nog dacht dat

Tiritomba

een olifant in de Zoo was. Zanger Patrick De Paepe omschrijft de groep zo. "Vergelijk het maar met Boney M, een lelijke vent tussen een stel mooie vrouwen."

Die meiden heten Lorena Rocca en Tamara Wuytack. Lorena huppelt op het podium rond. De blonde Tamara probeerde het met de vormen van Wendy Van Wanten ooit in de

Soundmixshow

en hoopt nu op een echte doorbraak. Maar boer Charel blijft natuurlijk de show stelen. Dagjesmensen lopen zijn boerderij plat, anderen vinden alles wat met de boer te maken heeft beneden elk niveau. Voor de Charlettes geen bezwaar.

"Boer Charel is een lieve, sympathieke man. Hij is heus niet zo dom. Je moet hem gewoon nemen zoals hij is", zegt Lorena. "Ik kan er best mee opschieten, hij kan alleen niet van mijn haar afblijven", meldt Tamara. Manager Roland Beirnaert bekijkt het allemaal anders. "Ik weet dat er op VTM een rel is geweest toen Mark Demesmaeker zijn boerderij gezocht. Maar ze hadden die uitspraak over die rode vinger kunnen knippen. Elke keer wanneer boer Charel in het nieuws komt, is dat publiciteit voor ons. En wat de mensen van hem ook denken, hij blijft ongelooflijk populair."

Boer Harms

Vandaar dat Charel straks ook op het podium klimt. Een eerste keer op zondag 2 juli bij Van De Ven in Olen. Goed voor een show van een half uur met agriculturele krakers als

Boer Harms

,

Er staat een paard in de gang

en

Guus kom naar huus

. De Charlettes houden de boer overeind. Want Charel is nog een stukje ouder dan Mick Jagger, is dat wel gezond voor die mens? "In een discotheek moeten we hem van de dansvloer sleuren. Die man heeft een ijzersterke conditie. Hij ziet deze show ook helemaal zitten", aldus Roland Beirnaert.

Dat de boer wel degelijk van een doorbraak droomt, moet volgende anekdote volgens de ex-kolonel bewijzen. "Hij glunderde toen hij in de studio stond voor de opname. Eigenlijk moest hij maar enkele zinnen zeggen: Boer zijn is plezant, veel meer was het niet. Hij heeft het ongeveer 156 keer moeten overdoen, maar het is gelukt."

Nu in het nieuws