CVP Buggenhout zet dertien nieuwkomers op lijst

Het CVP-hoofdbestuur heeft de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober vastgelegd. Die wordt aangevoerd door burgemeester Paul Van Malderen. De lijst bestaat voor de helft uit uittredende gemeente- en OCMW-raadsleden, aangevuld met dertien nieuwe gezichten.

Wim Onselaere

BR>Op de tweede plaats staat raadslid Godelieve Van Praet. OCMW-voorzitter Hugo Dooms is de nummer drie. Dan volgen CVP-fractieleider Dirk Stallaert, Bruno Van Mulders, Paul Van der Wilt, Jozef Verhelst en Kathleen Van Dooren. Voorzitter Roger Van Hoeymissen van KBG bekleedt plaats tien.

Daarna volgen Bea Van den Broeck, Jozef Du Bois, François Suys, de voorzitster Hilde Goedgezelschap van Jong-CVP, Lieve De Cock, Kris De Kocker, Steve De Maeyer, Peter Bourgeois, Josee Boeykens, Iris De Cock, Louis Brusselmans, Josepha Timmermans, Paul Bieseman en directeur Ronny Callaert van de provinciale avondschool.

Verrassend is de kandidatuur van Godelieve Van Praet. Die kondigde na 24 jaar zetelen in gemeenteraad en schepencollege aan met de politiek te kappen.

"Ik wou plaats maken voor de jongeren. De tweestrijd binnen onze partij maakte mij soms moedeloos. Anderzijds vind ik het mijn plicht om in de huidige omstandigheden toch geen verantwoordelijkheid uit handen te geven. Daarom stel ik mij terug kandidaat voor de CVP," verklaart Van Praet.

De CVP moet het vooral opnemen tegen de Nieuwe Christen Democraten (NDC) van schepen van Cultuur Tom Van Herreweghe. Die lijst wordt gesteund door het ACW.