Berlaarse burgemeester Martens wil zijn sjerp behouden

De Berlaarse CVP pakt voor de komende verkiezingen uit met een sterk vernieuwde lijst én met ervaren kandidaten. Zo staat burgemeester André Martens op de eerste plaats, gevolgd door schepen Marina Blommaers. Raadslid Eduard Busschots en OCMW-voorzitter Jos Geysemans duwen de lijst.

Chris Van Rompaey

BR>Walter Horemans, de eerste nieuwkomer, vinden we op de derde plaats. Kathy Janssens (20), voorzitter van jeugdhuis De Planché staat op de tiende plaats. De andere nieuwe kandidaten moeten genoegen nemen met plaatsen op de tweede helft van de lijst.

Fractieleidster Ingeborg Van Hoof, schepen Wim Kelber, OCMW-raadslid Lydia Vercammen, raadslid Eddy Verstappen, OCMW-raadslid Stefaan Lambrechts en raadslid Johan Cauwenberghs vullen de toptien. Raadslid Elza Van Dessel komt niet meer op. Zij verhuist binnenkort naar Koningshooikt (Lier).

"De Berlaarse CVP gaat naar de verkiezingen onder de slogan

CVP Berlaar. Midden de mensen.

Als krachtlijnen vind je in ons programma onder meer een gemeentelijk sportbeleid, afgestemd op de noden van de Berlaarse sportverenigingen. We garanderen een leefbare en harmonieuze onderwijsverstrekking, mét verbetering van de gemeentelijke onderwijsstructuur. Andere klemtonen zijn de sociale zorg, de kinderopvang en de tewerkstellingskansen", zegt burgemeester André Martens.

De CVP heeft momenteel acht zetels. "We hopen op minstens één zetel winst, omdat we met een goede ploeg naar de kiezer trekken", besluit André Martens, die opnieuw kandidaat-burgemeester is.