Stichting Euro 2000 tevreden over verloop eerste ronde

De Stichting Euro 2000 is tevreden over het verloop van het voetbalkampioenschap in België en Nederland. Volgens de Belgische verantwoordelijke Alain Courtois mag de Stichting over het verloop van Euro 2000 "absoluut niet klagen". "In de stadions is alles vrijwel perfect verlopen. Er heerst vaak de unieke sfeer die we gehoopt hadden. Het publiek is enthousiast en geniet van de vele doelpuntrijke wedstrijden", aldus Courtois. De Belgische organisator was vooral verheugd over het verloop van de wedstrijden in het omstreden Stade du Pays in Charleroi.

Belga

BR>Enige smet op het tornooi zijn de rellen met voornamelijk Engelse hooligans in het weekeinde van 16 tot 18 juni in Brussel en Charleroi.

De Nederlandse verantwoordelijke Harry Been meldde dat de wedstrijden door gemiddeld 33.119 fans bekeken werd. Dat resulteert in een bezettingsgraad van 90 procent. Lege zitjes hadden te maken met commerciële partners die niet alle plaatsen benut hebben, of met deelnemende bonden die de hen toegewezen kaartjes niet verkocht kregen.

Er worden nog steeds kaartjes verkocht voor enkele kwartfinales. In Rotterdam kunnen vanaf donderdagochtend 09.00 uur tickets gekocht worden voor Italië-Roemenië in Brussel en Portugal-Turkije in Amsterdam. In Luik worden vanaf donderdagmiddag 12.00 uur tickets verkocht voor de wedstrijd Italië-Roemenië. Of er nog kaarten beschikbaar zijn voor de wedstrijden van zondag, zal de Stichting Euro 2000 zo snel mogelijk bekend maken.

Portugezen, Italianen en Turken die geïnteresseerd zijn in de wedstrijd van hun team kunnen kaartjes bekomen bij de respectievelijke voetbalbond van hun land. De Turkse voetbalbond verkoopt tickets in de filialen van de DHB-bank in Rotterdam en Amsterdam. De Portugese voetbalbond probeert haar tickets aan de man te brengen op het terrein van voetbalclub A.F.C. aan de Boelelaan in Amsterdam. In Paleis I van de Heizel in Brussel verkoopt de Italiaanse bond donderdag en vrijdag kaarten voor de wedstrijd van de Squadra Azzuri tegen Roemenië.