Colin McRae Rally 2.0 slaat Pokémon knock-out

Rally kampioen Colin McRae heeft een dubbele reden gehad om te feesten het voorbije weekend. Nadat hij zondag 11 juni de Acropolis Rally in Griekenland gewonnen heeft , bevestigt Codemasters vandaag dat Colin McRae Rally 2.0, het rally-spel bij uitstek, de pole position heeft ingenomen en meteen op de eerste plaats staat in de lijst van de best verkochte spellen op alle platforms (bron: Chart Track 13/06/00).

Roel Damiaans

BR>Colin McRae Rally 2.0 verkoopt op twee dagen tijd, driemaal zoveel dan Pokémon Red in de ganse week verkocht. Pokémon Red staat nummer 2 in de lijst van de best verkochte spellen. Het is een fenomenaal optreden voor Colin McRae Rally 2.0. Het PlayStation spel bereikte zijn status van best verkocht spel al na twee dagen. Het spel was gelanceerd op vrijdag en de Chart Track sloot de charts op zaterdagavond. Colin McRae Rally 2.0 heeft zelfs zijn voorganger Colin McRae Rally van in 1998 gedubbeld door in het lanceerweekend dubbel zoveel te verkopen.

Op het echte race-circuit eindigden, Ford Martini World Rally Team piloten ColinMcRae en Nicky Girst en teamgenoten Carlos Sainz en Luis Moya als eerste en tweede tijdens de Acropolis Rally op zondag 11 juni. De Ford Focus World Rally Cars domineerden de zevende ronde van the FIA World Rally Championship en werden nooit meer ingehaald nadat ze zich in het begin van het driedaagse event in 1-2 formatie hadden opgesteld.

Colin McRae Rally 2.0 is nu beschikbaar op PlayStation. De PC en Dreamcast versies volgen later dit jaar. www.codemasters.com