Voetbalveiling voor het goede doel in Rotterdam

Een schilderij van de legendarische Nederlandse voetballer Abe Lenstra is donderdag tijdens een speciale voetbalveiling in Rotterdam verkocht voor 14.400 gulden (263.520 frank). De totale opbrengst van de liefdadigheidsveiling ten voordele van de Johan Cruijff Welfare Foundation bedroeg 57.548 gulden (1 miljoen frank).

Belga

BR>De grootmeester zelve deed ook een duit in het zakje. Het shirt dat Johan Cruyff droeg tijdens zijn trieste afscheidswedstrijd met Ajax tegen Bayern München (0-8 verlies), ging voor 5.400 gulden (98.820 frank) onder de hamer. Een foto van de talentrijke Ajax-voorhoede uit 1967, met Cruyff, Klaas Nuninga, Piet Keizer en Sjaak Swart, bracht 2.400 gulden (43.920 frank) op.

Waar gesproken wordt over wereldsterren, is Jean-Marie Pfaff nooit ver weg. De onvergetelijke doelman van de Rode Duivels schonk een gesigneerd paar voetbalschoenen, die 132 gulden (2.415 frank) opleverden.

Ruim 120 items, gaande van schilderijen en medailles tot shirts en andere voetbalmemorabilia, werden aangeboden. Het organiserende veilinghuis Christie's staat haar deel van de opbrengst af aan de Johan Cruyff Welfare Foundation. Deze stichting ondersteunt projecten en organisaties die via spelactiviteiten en sportbeoefening het geestelijk en lichamelijk welzijn van jongeren willen bevorderen.