Paul Goossens prijkt niet op verjongde CVP-lijst Brecht

De CVP-afdeling van Brecht maakte haar lijst van kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 8 oktober bekend. Opvallend daarin is de afwezigheid van huidig gemeenteraadslid en ex-schepen Paul Goossens. Voor het overige staan er heel wat nieuwkomers op de lijst.

Jan Vorsselmans

BR>Naar eigen zeggen houdt Paul Goossens de politiek de eerstvolgende zes jaar voor bekeken. De CVP verloor ook een ander boegbeeld, Cecilia Floren. Zij maakt deel uit van de CDB-ploeg onder leiding van huidig burgemeester Jos Janssens.

Niettemin wist de CVP toch een belangrijke vis te strikken, Jef Deliën van de intussen ontbonden partij Brecht Anders. Hij staat op de vijfde plaats en is vooral populair bij de bewoners van weekeindhuisjes in Brecht. Jef is tevens ondervoorzitter van de succesrijke Universiteit Voor Senioren in Brecht.

Van de 27 kandidaten zijn er liefst 18 die voorheen nooit deelnamen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Er staan ook elf vrouwen op de CVP-lijst, onder wie vier bij de eerste tien. Drie jongeren staan bij de eerste tien kandidaten.

Luc Aerts (41), advocaat, is lijsttrekker. Hij pleit voor een meer sociaal beleid, waarbij een degelijke kinderopvang, betaalbare bouwgronden en de oprichting van een gemeentelijk zwembad centraal staan. Lijstduwers zijn twee uittredende gemeenteraadsleden: Jos Lauryssen (63) en Marcel Van Dyck (44).

Voor het overige zijn de kandidaten evenredig verdeeld over alle deelgemeenten en gehuchten van Groot-Brecht.

Nu in het nieuws