Burgemeester Keerbergen ziet politiek niet meer zitten

De CVP in Keerbergen knutselt aan de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar dat gaat moeizaam. Huidige burgemeester Marcel Schroos verlaat ontgoocheld de politiek en ook die andere éminence grise, schepen Karel Van Rompaey, keert de politiek de rug toe.

Tom Lamberts

BR>Burgemeester Marcel Schroos geeft de jongste maanden een vermoeide indruk. "Ik ben oud en moe. Ik val van niks meer achterover. Jullie maken mij kapot." Die ontladingen tijdens de jongste gemeenteraden waren profetisch. Marcel Schroos stapt op.

Directe aanleiding zijn de aanslepende problemen met Eric Moris, frontman van de zweeppartij Gembel - voorheen Gember -, en het voortdurend gekissebis met de eenkoppige Agalev-fractie. Een tijd geleden tikte Vlaams-Brabantse provinciegouverneur Lode De Witte de burgemeester nog op de vingers, omdat hij de vragen van Agalev niet wilde beantwoorden wegens de gevolgde procedure.

Wie de nieuwe burgemeesterskandidaat voor de CVP wordt, is nog niet officieel, maar die wordt bijna zeker bibliothecaris Filip Schoovaerts. "Ik heb in ieder geval een gezonde ambitie. De CVP zocht een bekende kop en is mij daarom komen vragen. Ik kan nog niet officieel bevestigen dat ik lijsttrekker word, maar ik ontken het ook niet", zegt Filip Schoovaerts. Hij zelf lijkt alvast meer te twijfelen dan zijn partijgenoten.

Filip Schoovaerts is zestig jaar. Zijn er dan geen jongere kandidaten? Uit het niets duikt dan Peter Desmet op (37). Ook hij spreekt van gezonde ambitie. Burgemeestersambitie? Desmet is geboren Keerbergenaar en actief geweest in tal van verenigingen. Over zijn plaats op de lijst is officieel nog niets bekend.

De CVP zou binnen een tiental dagen de lijst officieel voorstellen. "De geruchten over een scheurlijst van jonge CVP'ers zijn flagrant onjuist", zegt Peter Desmet nog.