Rellen in centrum-Brussel

BRUSSEL - Bij de rellen in het centrum van Brussel is vanmorgen een 70-tal personen, vooral Britten en enkele Brusselse migranten, gearresteerd, aldus adjunct-commissaris De Coninck in een gesprek met BELGA omstreeks 03.00 uur.
BR>Zo'n tiental personen kreeg medische verzorging, volgens de dienst 100 in Brussel vooral voor lichte verwondingen of dronkenschap. Een persoon werd lichtgewond aan het hoofd door een steek met een schroevendraaier.
De Brusselse politie kreeg versterking van de rijkswacht, die waterkannonnen bij had. De ordediensten kamden omstreeks 02.30 uur de omgeving van de Beurs uit en dreef de herrieschoppers uit elkaar.
In de cafés in het Brusselse centrum zitten veel Britse, voornamelijk dronken, supporters. Een cordon agenten verzamelde zich onder andere rond een Engelse pub op de Grasmarkt, in de Greepstraat en de Beenhouwerstraat.
Onder andere in de Dansaertstraat, het Brouckèreplein en de Beenhouwerstraat lopen ook Brusselse migranten rond, gewapend met geïmproviseerde wapens en stenen, stelt een BELGA-journalist vast. De migranten vechten her en der met Britten.
Omstreeks 02.00 uur werd een Ford Cabriolet door onbekenden in de Van Arteveldestraat in brand gestoken.
De rellen in het Brusselse centrum begonnen omstreeks 01.00 uur nadat Britse supporters vanuit Charleroi met de trein in de hoofdstad aankwamen.
Een indrukwekkende hoeveelheid ordetroepen is ter plaatse maar voert geen agressieve charges uit. De sfeer lijkt stilletjesaan rustiger te worden.

Nu in het nieuws