450 arrestaties in Charleroi

CHARLEROI - Het aantal supporters zonder ticket op de risicowedstrijd Engeland-Duitsland was lager dan verwacht. Woordvoerster van de rijkswacht Els Cleemput schat hun aantal op enkele duizenden. Deze groep zorgde evenwel tijdens de wedstrijd voor enkele opstootjes.

BR>Zo zag een BELGA-journalist hoe café Le Palais, bevolkt door zware Duitse hooligans (zogenaamd "categorie C"), tijdens de wedstrijd werd ontruimd. Ook werd een café met Turkse klanten aangevallen door een groep dronken Engelsen.

Een dertigtal personen werd gerechtelijk aangehouden. Het betreft voornamelijk de handel in tickets op de zwarte markt en verscheidene vormen van ordeverstoring. Een Engelsman die een landgenoot sloeg onder de ogen van de ordediensten, verschijnt zondag reeds voor de onderzoeksrechter.

Op het medische vlak is de balans ronduit positief. Slechts een veertigtal kleine interventies werd uitgevoerd.

Burgemeester Van Gompel toonde zich eveneens opgetogen over het werk van de ordediensten. Zo verklaarde hij dat met name de buitenlandse spotters en fan-coachers enorm goed werk hebben geleverd.

Het was de hele namiddag en avond erg gespannen in Charleroi. Een heuse veldslag is er nooit geweest, maar er waren voortdurend kleinere en middelgrote opstootjes. Toch hebben, zo benadrukt Van Gompel, de ordediensten de situatie steeds onder controle gehad.

Nu in het nieuws