'Slechts' 9,2 miljoen Nederlanders zagen Nederland-Denemarken

HILVERSUM - 'Slechts' 9,2 miljoen Nederlanders zagen vrijdagavond de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Denemarken. De verwachting was dat zeker tien miljoen Nederlander voor de buis zouden zitten.
BR>Het matige spel in de eerste helft zou geen aanleiding hebben gegeven de tweede helft aan te schuiven, terwijl normaal de kijkcijfers in de tweede helft stijgen.
Dit zei een woordvoerder van de dienst Kijk- en Luisteronderzoek van de NOS zaterdag bij het bekendmaken van de cijfers. De wedstrijd Nederland-Tsjechië werd iets beter bekeken. Toen zaten 9,3 miljoen Nederlanders voor de televisie.
In totaal heeft 65 procent van de Nederlandse bevolking de overwinning van Nederland op het Deense elftal gezien. Van hen zaten er 6,6 miljoen thuis, 1,6 miljoen bij vrienden, familie of buren en 650.000 mensen zaten in het café. De overige 350.000 mensen bekeken de wedstrijd op een andere locatie, zoals het werk, de camping of in hun tweede huis.
Dat er in de eerste helft duidelijk minder goed gevoetbald werd dan in de tweede helft, lieten de kijkers blijken in hun waarderingscijfer voor de wedstrijd. De eerste 45 minuten kregen het cijfer 6,7. De tweede helft, waarin de drie Nederlandse doelpunten vielen, werd gewaardeerd met een 7,7.
Nu in het nieuws