Rel rond plassende prins op Expo Hannover

HANNOVER - Een plassende prins zorgt voor ophef in Duitsland. Turkse inwoners van de Bondsrepubliek zijn verbolgen over het gedrag van Ernst August Prinz von Hannover. De edelman urineerde op de wereldtentoonstelling in Hannover tegen het paviljoen van Turkije.
BR>Een Duits parlementslid van Turkse komaf vindt dat de prins openlijk zijn verontschuldigingen moet aanbieden. Hij vreest "grimmige reacties" van de Turkse bevolking. De Duitse uitgave van de Turkse krant Hürriyet beklaagt zich op de voorpagina over het wangedrag van de prins.
Het schandaal kwam in de publiciteit door het blad Bild. De krant drukte een onscherpe foto af en beroept zich op twee ooggetuigen. "Wij konden de urinestraal duidelijk zien", stelt het duo in een onder ede afgelegde verklaring.
Prins Ernst August van Hannover baart regelmatig opzien. Hij sloeg een opdringerige fotograaf het ziekenhuis in. De 46-jarige echtgenoot van prinses Caroline van Monaco was donderdag op de Expo om deel te nemen aan de Monaco-dag. Hij moest na een flauwte 's avonds korte tijd naar een ziekenhuis.
Nu in het nieuws