Strikte richtlijnen voor Engeland-Duitsland

Voor de risicomatch Engeland-Duitsland aanstaande zaterdag, houden de autoriteiten van Charleroi strikte richtlijnen aan. "Iedereen is er zich van bewust dat dit een match met een zeer hoog risico is", zei rijkswachtmajoor Michel Rompen donderdag op een persconferentie.

Belga

BR>De hele dag zullen meer dan 3.000 politieagenten en rijkswachters in de straten van de stad patrouilleren, om incidenten of een grote escalatie van incidenten te vermijden. "De ordediensten zullen geen gevechtskledij aanhebben, om de supporters niet te provoceren", zegde de majoor.

Elke persoon die door zijn gedrag het kleinste incident zou kunnen veroorzaken of de openbare orde zou kunnen verstoren, zal worden opgepakt. "Zelfs iemand die betrapt wordt wanneer hij tegen een huisgevel staat te urineren of iemand die een verkeerspaal heen en weer schudt, zal worden opgepakt", waarschuwde Rompen.

In het speciale hoofdkwartier van de rijkswacht zullen de avond van de match drie substituten van het parket van Charleroi aanwezig zijn. Zij zullen beslissen of er tot gerechtelijke dan wel administratieve aanhoudingen moet worden overgegaan. Op het justitiepaleis van Charleroi zullen bovendien vijf magistraten aanwezig zijn om onmiddellijk alle personen te kunnen verhoren die aangehouden zullen worden in het kader van EURO 2000.

De gerechtelijke autoriteiten zullen ook toezien op beschadigingen ten nadele van aangelanden van het stadion. Het stadion zelf werd opgedeeld om elke confrontatie tussen beide groepen onmogelijk te maken. Elke tribune heeft een bepaald kleur gekregen dat overeenstemt met een bepaalde parking. Tussen de parkings en het stadion zijn gratis pendeldiensten met busjes of per metro voorzien. "Alles is voorzien om een confrontatie tussen beide supportersgroepen tegen te gaan", zegde Rompen.

Nu in het nieuws