Voetbalrelletjes in Brussel

Het is vrijdagavond in het centrum van Brussel tot zware rellen gekomen tussen de politie en vooral Britse hooligans. De rellen begonnen om 19.45u op de Grasmarkt waar Britse supporters die al goed gedronken hadden, ingingen op een provocatie van een Turk. Hier viel één gewonde bij een stoelengevecht.

DDP, JVB

BR>Een uur later moest de politie tussenkomen bij relletjes rond de Beurs. In de Van Praetstraat smeten enkele Britten vijftien etalages stuk. Om 21.45u moest de politie uitrukken om een aantal cafés te ontruimen nadat dolgedraaide Britten een jerrycan benzine hadden gevonden en er vervaarlijk mee aan het spelen waren. De politie arresteerde hierbij zestig mensen op een nog al hardhandige manier.

In totaal vielen er vijf gewonden en werden er 120 mensen gearresteerd. De sfeer was grimmig van begin tot einde, vooral cameramannen moesten het ontgelden bij de Britse hooligans en ook ambulanciers ontsnapten niet aan het voetbalgeweld. Zij konden pas hulp verlenen nadat ze een helm hadden opgezet.

Nu in het nieuws