Singapore gunt baggeraar DEME recordorder

Vier grote baggerbedrijven, waaronder het Belgische Dredging International en het Nederlandse Boskalis Westminster en Hollandsche Aanneming Maatschappij (onderdeel van HBG), hebben een recordorder ter waarde van 84 miljard frank binnengerijfd voor de landaanwinning van Jurong Island in Singapore.

Belga

BR>Voor DEME, dat Dredging international en baggerwerken Decloedt en Zonen groepeert, betekent het contract een toename van het orderboek met 20 miljard frank. Dat maakte DEME vrijdag in een mededeling bekend. De baggeraar zal een viertal baggerschepen en een 130-tal Belgische personeelsleden inzetten.

Het bedrijf was als onderaannemer en nadien als joint venture partner van Penta Ocean reeds betrokken bij de vorige fasen van de uitbreidingswerken van Jurong Island.

De jongste fase van het project bestaat onder meer uit het opspuiten van 550 miljoen kubieke meter zand, het baggeren van toegangskanalen, de constructie van twee aanlegsteigers voor olietankers en de verdieping en verbreding van vaarwegen. Over vijf jaar moet het project zijn voltooid.

Nu in het nieuws