Volvo verplaatst productie 40-serie naar België

Volvo/Ford zal de productie van de S40- en V40-personenauto's van het Nederlands-Limburgse Born naar Gent overplaatsen. Ook de productie van een nieuw model zal in Gent gebeuren. Door de uitbreiding van de productie zal het aantal arbeidsplaatsen met 2000 eenheden stijgen tot 5 700. De verhuis is het gevolg van de fusies tussen Volvo/Ford en het feit dat Nedcar is ingepalmd door de groep Daimler/Chrysler en Mitsubishi.

Belga

BR>Volvo zou volgens de VRT maandagmiddag een persconferentie beleggen over de verhuizing van de productie. In de Gentse personenwagenfabriek wordt momenteel de serie 70-serie gemaakt. Naast de 40-serie zou mettertijd ook het nieuwe model S60 in Gent geproduceerd worden. Dit type zou moeten concurreren met onder meer de BMW 3-serie.

Volgens het Nederlandse persbureau ANP doen ook bij Nedcar in Born geruchten de ronde over een verhuis van de productie. Maar een woordvoerster van Nedcar wou vrijdag alleen bevestigen dat de 40-modellen "bij ons tot aan het eind van de levenscyclus" worden gebouwd. Die cyclus, de productieperiode van een model, loopt af in juni 2004.

Nedcar is inmiddels van Volvo/Ford naar de nieuwe aandeelhouders Mitsubishi en Daimler/Chrysler overgaan. Onlangs verklaarde Nedcar-president C. Dewulf dat na juni 2004 in Born kleinere wagens van de band zullen rollen. Nedcar verwacht geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij vertrek van Volvo.

Nu in het nieuws