Adriaensen ten hoogste vier jaar burgemeester Retie

CVP-Retie draagt regerend burgervader August Adriaensen voor als burgemeesterskandidaat. Rik Raeymaekers, schepen van Openbare Werken, voert nochtans de lijst aan. Twee debutanten vervolledigen de top van de lijst.

Koen Daemen

BR>Marc Weyns, directeur van een OCMW-rusthuis, en kleuterleidster Els Menten bezetten als nieuwkomers de tweede en derde plaats van de lijst waarmee CVP-Retie op 8 oktober naar de verkiezingen trekt. Niet August Adriaensen, maar Rik Raeymaekers staat aan de kop van die lijst.

"Burgemeester Adriaensen ondersteunt met zijn jarenlange ervaring en onmiskenbare deskundigheid vanuit een centrale rol de CVP-formatie", zegt Marc Weyns. "Hij is wel onze kandidaat om een nieuw burgemeestersmandaat op te nemen voor ten hoogste vier jaar. Mochten we het halen, dan moeten we nog bepalen wie wanneer Adriaensen opvolgt."

De Retiese CVP zet tien debutanten op haar verkiezingslijst. Onder de 21 kandidaten bevinden zich eenderde vrouwen. "We streven naar een optimale mix van vernieuwing, jeugdig enthousiasme en jarenlange ervaring", vertelt Marc Weyns. Ook nieuw is dat de schepenen zich jaarlijks aan een evaluatie kunnen verwachten. "Het schepenambt moet je verdienen", aldus Weyns. Schepen van Cultuur, Toerisme en Middenstand, Lieve Dams, duwt niet alleen de Retiese CVP-lijst, maar ook de provinciale lijst.

Nu in het nieuws