Wilryc verandert naam in Leefbaar Merksplas

Gemeenteraadslid Jan Wilrycx geeft de fakkel door aan zoon Frank. Meteen wordt ook de naam van de partij Wilryc veranderd in Leefbaar Merksplas en behoort het hoofdstuk familiepolitiek in Merksplas definitief tot het verleden.

Steven Van Tricht

BR>Leefbaar Merksplas wil zeker niet afstappen van de aandachtspunten die de Wilryc-fractie jarenlang probeerde te verwezenlijken. "Maar de partij steekt in een moderner kleedje en het beleid moet opener worden", zegt Frank Wilrycx. "Het is achterhaald om een familienaam als partijnaam te gebruiken. Deze partij is trouwens geen familieaangelegenheid meer."

Naast een actiever mobiliteitsbeleid vindt Leefbaar Merksplas het belangrijk dat elke inwoner zich thuisvoelt in het dorp. "Hier komt de jeugd zeker nog wat te kort op gebied van accommodatie", vindt Monique Quirijnen. De ruggensteun voor de landbouwers, die erg belangrijk zijn voor de partij, wordt gegeven door dierenarts Karel Lenaerts. Lijstduwer is Jan Wilrycx, die als hij verkozen wordt, zijn mandaat overdraagt aan Frank.

Leefbaar Merksplas vond negentien gemotiveerde Spetsers uit alle lagen van de bevolking en acht de lijstsamenstelling sterk genoeg om het beleid mee te voeren. Grootvader Wilrycx was trouwens ook al burgemeester. "We zullen nooit het laken volledig naar ons toetrekken. Goede ideeën moeten een kans krijgen, ook als ze van de oppositie komen."