Progressieve jongeren en SP Vilvoorde sluiten kiescontract af

Een groep onafhankelijke progressieve jongeren (Projo) heeft een kiescontract afgesloten met de Vilvoordse SP. Vier van hen staan op de socialistische lijst. In ruil heeft de SP toegevingen gedaan op het vlak van het programma.

Juliaan Deleebeeck

BR>De jongeren koppelden voorwaarden aan het kiescontract met de SP. Van de vier bestuursleden van Projo moest er minstens één op een verkiesbare plaats staan. Voorts moesten de socialisten het jongerenmanifest van Projo in hun programma integreren. Dat is dan ook gebeurd.

De vier kandidaten zijn Vicky Vermoezen, Raquel Sanchez, Ginger Vandenbossche en Fatima Lamarti. Projo werkt aan een jeugdvriendelijker Vilvoorde, de SP wil daar een strijdpunt van maken. De basiskritiek is dat er te weinig rekening wordt gehouden met de Vilvoordse jeugdraad.

Volgens de jongeren zijn er te weinig fuifmogelijkheden, komt de sportinfrastructuur niet tegemoet aan de behoeften en wordt er te weinig geld besteed aan het jeugdwerk. Projo vindt dat de problemen alleen opgelost kunnen worden door een jongerenvriendelijker stadsbestuur. SP-lijsttrekker Hans Bonte gaat het kiescontract verdedigen op de algemene ledenvergadering van 18 juni.

Nu in het nieuws