Vlaams Blok zet Kim Brooks op Mechelse lijst

Senator Frank Creyelman (Vlaams Blok) heeft vrijdag in Mechelen Kim Brooks voorgesteld als nieuwkomer op de kieslijst van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Fons Jacobs

BR>Kim Brooks is een 26-jarige tandtechniekster die in Australië werd geboren, nadat haar Mechelse ouders naar daar waren uitgeweken. Ze bracht een gedeelte van haar prille jeugd in Zuid-Afrika door, tot ze dertien jaar geleden haar stek in Mechelen vond.

Kim Brooks is de jongste van de Blok-kandidaten bij de aanstaande verkiezingen. Ze hoopt van de vijftiende plaats op de lijst naar een zitje in de gemeenteraad te kunnen klimmen.

Het Vlaams Blok hoopt tegen het einde van deze maand zijn volledige verkiezingslijst bekend te kunnen maken. Frank Creyelman zal die lijst trekken en Marc Vermost zal hem duwen. Willem Kluppels, die andere bekende Mechelaar, krijgt de vijfde plaats toegewezen. Ward Steffens en Malou Cabuy haken definitief af.

In het voorlopige verkiezingsprogramma dat het Vlaams Blok in Mechelen heeft klaargestoomd, komt de partij op voor de bouw van een stedelijk zwembad met Olympische normen. Als het aan het Blok ligt, dan worden de sportzalen van de scholen die nu alleen overdag door de studenten gebruikt worden, 's avonds en tijdens de weekends voor sportverenigingen toegankelijk. Er moet in Mechelen ook een multifunctioneel stedelijk sportstadion komen.

Onder het hoofdstuk

musea

vindt het Vlaams Blok dat Mechelen als kerkelijke hoofdstad nood heeft aan een kerkmuseum. Dat zou volgens de partij uitgebouwd kunnen worden in de Sint-Romboutstoren en op de zolders van de kathedraal.

Nu in het nieuws