Chemische labo-analyses gaan hele aardbol rond

SGS Depauw & Stokoe bouwt in versneld tempo een

destpack center

(verzendingscentrum) uit in de haven van Antwerpen. De specialist in labo-onderzoek voor petrochemische bedrijven verzond verleden jaar 75.000 analyses, over de hele wereld. SGS wil die specialisatie vanuit het Antwerpse technologiecentrum internationaal uitdragen.

Marc Balduyck

BR>Het internationale controle-organisme SGS heeft in de afgelopen jaren een steile opgang meegemaakt. De

Société Générale de Serveillance

heeft als Zwitsers bedrijf een expansieve Belgische dochteronderneming die verleden jaar een omzet realiseerde van 4,5 miljard frank, zo'n 6% meer dan het jaar ervoor. Onder de hoed van SGS en SGS België steken liefst 25 verschillende ondernemingen die elk voor zich financieel rendabel blijken.

Vooral Depauw & Stokoe is een stevige pijler onder de groep. Het bedrijf is sterk gespecialiseerd in grondstoffenanalyses, speciaal voor de petrochemie. Verleden jaar werden 20.300 opdrachten uitgevoerd. Depauw & Stokoe tekent op die manier voor bijna één vierde van de totale omzet van SGS in België.

"De destpack-technologie is helemaal opgezet door onze eigen mensen", zegt voorzitter Dirk Hellemans. "Destpack staat voor

destination pack.

We versturen onze petrochemische analyses razendsnel over de hele wereld. Klanten in Taiwan willen bv. nagaan wat de kwaliteit is van hun bestelde ethyleen uit Antwerpen."

Beernaert

SGS kwam de laatste jaren vrij vaak in het nieuws. Het bedrijf werd herhaaldelijk gecontacteerd: bij de bestrijding van de hormonenproblematiek, bij de dioxinecrisis, voor de wetenschappelijke opvolging van de ISVAG-oven in Wilrijk...

"We komen niet graag op het voorplan", stelt Hellemans aan de andere kant. "Wij staan tussen de producent en de klant. Wij willen neutraal blijven."

Toch was het niet toevallig dat net secretaris-generaal Luc Beernaert van SGS door de overheid werd gekozen als de nieuwe directeur van het

Federaal Agenschap voor de Voedselveiligheid.

SGS heeft al jarenlang ervaring met kettingcontroles, o.m in de veeteelt en de milieusector.

Nu in het nieuws