Britse risicosupporters onderschept

Verschillende Britse risicosupporters zijn vrijdag onderschept in Zeebrugge, Oostende en in het spoorwegstation Brussel-Zuid. Sommigen hadden een stadionverbod, anderen maakten zich schuldig aan baldadigheden. Een aantal onder hen werd reeds teruggestuurd.

Belga

BR>Vrijdagmorgen had de rijkswacht een tip gekregen als zouden er hooligans met stadionverbod op de overzet Oostende-Dover, de Seacat van Hoverspeed, zitten. De drie werden bij aankomst in Oostende inderdaad onderschept. Ze stonden op de lijsten van personen met stadionverbod en werden meteen met de volgende boot teruggestuurd richting Engeland.

In Zeebrugge werd een auto onderschept met een Britse chauffeur en twee risicosupporters aan boord. De twee hadden geprobeerd om België binnen te geraken door met een chauffeur mee te reizen die niet als risicosupporter geseind stond. Het drietal werd met hun auto de boot opgezet.

In het Zuidstation in Brussel werden vrijdagmorgen vier supporters onderschept bij aankomst van de Eurostar-verbinding vanuit Londen. De vier waren stomdronken. In de trein hadden ze al voor heibel gezorgd en andere reizigers lastiggevallen. In de late namiddag werden ze naar Londen teruggestuurd. De vier hadden ook verboden wapens bij.

Ook nog in het Zuidstation werden in de loop van de dag tien andere Britse supporters aangetroffen.

In Brugge is het aantal aanhoudingen intussen tot acht opgelopen: vijf zwarthandelaars en drie gauwdieven.

Nu in het nieuws