Geen match op groot scherm in Kuipke

In het Gentse Kuipke wordt de uitzending op groot scherm van de voetbalwedstrijd België-Turkije verboden. De burgemeester heeft deze preventieve maatregel uitgevaardigd omdat er problemen worden verwacht. De voorbije Euro 2000-matchen van de Belgen, waar geen veiligheidsrisico aan verbonden was volgens de stad, lokten telkens duizenden toeschouwers naar de overdekte wielerpiste.

Belga

BR>Volgens de Gentse politiediensten zijn er betrouwbare aanwijzingen dat Belgische en Turkse hooligans een treffen hadden geregeld op maandagavond in de het Kuipke. In het Kuipke zijn ze niet voorzien op dergelijke problemen, vinden de politiediensten. Er is namelijk geen comparimentering en de verschillende supportersgroepen zijn niet van mekaar gescheiden. De stad Gent stelt dat er geen probleem zou zijn indien de organisator een voor degelijke compartimentering zorgt. Die kans schat ze echter zeer klein in.

Het Kuipke heeft ondertussen al gereageerd op het bevel van de burgemeester. Er is reeds een fax gestuurd naar de burgemeester waarin wordt aangekondigd dat de supporters in twee verschillende zalen zullen gehouden worden tijdens de uitzending. "Een betere compartimentering kan ik me niet voorstellen", klinkt het bij Tom De Wilde, uitbater van het Kuipke. Voor maandag 12.00 uur zal de stad Gent de knoop doorhakken of het evenement eventueel toch plaatsvinden.

Nu in het nieuws