Hondje van Italiaanse voetbalfans opzettelijk doodgereden

Twee vrachtwagenchauffeurs uit Zonhoven zijn manu militari naar Brussel gebracht om er verhoord te worden over een incident dat donderdagavond plaats vond. Toen pestten de twee Italiaanse supporters. Het hondje van de fans kwam daarbij om.

Désirée De Poot

BR>Donderdagavond. Een groepje van vier Italiaanse jongeren was letterlijk het noorden kwijt. De vier waren in Halle verzeild geraakt. Ze liepen vol enthousiasme op het voetpad toen twee vrachtwagens hen zouden inhalen. Twee Italiaanse jongeren wapperden met een vlag.

De chauffeurs, die de Belgische nederlaag kennelijk slecht verteerden, weken licht van hun route af om de supporters schrik aan te jagen. De tweede vrachtwagen reed daarbij zelfs met zijn achterwiel op het trottoir. Ze scheerden vlak langs de verschrikte Italianen.

De chauffeurs vonden zichzelf kennelijk erg grappig. Wat ze niet hadden gezien, was de kleine pekinees die een van de supporters aan de leiband had. Het vijfjarige hondje rukte zich los en vloog over de steenweg. Het diertje kwam onder de tweede vrachtwagen terecht. Hulp van een dierenarts kon niet meer baten.

Getuigen, die het hele voorval hadden zien gebeuren, noteerden de naam van de Zonhovense firma en verwittigden de politie. Die kon zo de twee chauffeurs identificeren. Het Brusselse parket stuurde daarop een paar agenten naar de woning van de chauffeurs. De twee werden opgehaald en naar de politie van Zonhoven vervoerd voor ondervraging.

De dood van de hond, die zich losrukte en de steenweg overliep, wordt hen niet ten laste gelegd. Wel bedreigingen met gebaren. De twee worden gerechtelijk vervolgd. Ze riskeren een straf tot drie maanden gevangenis. Daardoor komen ze niet in aanmerking voor de nieuwe wet op het snelrecht.

Nu in het nieuws