Ruzie over lijstvorming bij VU en ID in Antwerpen

Het is uit met de liefde tussen de Volksunie en ID21 in Antwerpen. VU en ID21 zouden met aparte lijsten naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan. Dit bericht werd de wereld ingestuurd door een ontevreden ID21-er maar werd onmiddellijk ontkend door andere bronnen binnen de betrokken partijen.

BR>Mieke Uitterlinden, woordvoerster van het arrondissementele bestuur en lid van het nationale bestuur van VUenID21, neemt het niet dat zij genoegen moet nemen met een derde plaats op de VU-ID-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Bovendien ziet ID21 een mogelijk schepenambt aan zijn neus voorbijgaan en ook dat zint de geallieerden geenszins.

Vlaams minister Bert Anciaux heeft alsnog een poging gedaan om de brokken te lijmen. Maar over het resultaat zijn de Antwerpse ID'ers niet te spreken. "Manipulatie", zegt Uitterlinden, "Want de onderhandelingsdelegatie van ID21-Groot-Antwerpen is plots vervangen door een kleine kern van vier ID'ers met grote VU-sympathie uit Merksem". De vier, die door Uitterlinden als 'collaborateurs' worden afgedaan, zouden alsnog bereid zijn om ploeg te vormen met VU-Antwerpen.

Bij ID21 wordt ten stelligste ontkend dat de alliantie tussen VU en ID in Antwerpen zou zijn opgeblazen. Uitterlinden speelt solo-slim. Zij is trouwens geen woordvoerster meer van ID21-Antwerpen en heeft dus de mogelijkheid niet om de alliantie op te blazen, aldus nationaal woordvoerder Peter Van Hoof van ID21 desgevraagd in een reactie. Ook op het hoofdkwartier van de Volksunie werd donderdagmiddag met klem ontkend dat er een breuk met ID21 in Antwerpen zou zijn.

Nu in het nieuws