Helft van mannen draagt te strakke broek

De helft van de Britse mannen draagt een te strakke broek. Ze ontkennen de realiteit dat ze de strijd tegen de steeds verder uitdijende buik verliezen. Dat blijkt uit onderzoek onder 2.000 mannen, meldt professor Stephen Gray van de Nottingham Trent Universiteit donderdag.

ANP

BR>Hij tekent aan dat maar één op de tien mannen ook toegeeft een broek te dragen die eigenlijk een maat te klein is. "Mannen hebben de neiging voor de spiegel te staan, hun buik in te houden en dan te denken dat ze er prima uitzien. Als ze dan een strakke broek aantrekken dan puilt hun buik juist extra uit", citeert het Britse persbureau Press Association Gray.

Uit het onderzoek blijkt ook dat steeds meer mannen gebukter lopen. "Miljoenen jaren nadat de mens rechtop ging lopen, loopt 'millennium-man' juist steeds meer voorover gebogen", stelt de wetenschapper fijntjes vast. Hij wijt de houding aan de vele uren die mannen doorbrengen achter computer- en tv-schermen. Het onderzoek is overigens uitgevoerd in opdracht van een producent van calorie-arm brood.

Nu in het nieuws