680 miljoen aan fiscale opbrengsten

Een voorzichtige schatting leert dat Euro 2000 de overheid 680 miljoen frank oplevert aan directe en indirecte belastingen. Dat heeft minister van financiën Didier Reynders (PRL-FDF) donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer bekendgemaakt.

Belga

BR>Alle maatregelen inzake ordehandhaving kosten de schatkist bruto 1 miljard frank. Netto gaat het echter om slechts 540 miljoen frank, aangezien de overheid via de belastingen een deel recupereert van alle premies die ze moet uitkeren aan de ordediensten. Tegenover die 540 miljoen staat echter 680 miljoen frank aan fiscale opbrengsten.

De directe belastingen op premies die de spelers krijgen, brengen de federale overheid 80 miljoen frank op. De tijdelijke werknemers die tijdens Euro 2000 worden ingeschakeld, leveren hetzelfde bedrag op. De BTW-opbrengsten die gepaard gaan met de verkoop van tickets zijn goed voor 60 miljoen frank. Tot slot levert de BTW op al de uitgaven van de 16 selecties en de bezoekers 460 miljoen op. In totaal gaat het dus om 680 miljoen.

Nu in het nieuws