Auto half in oranje en half in Belgische driekleur

Een Belgische Nederlander uit de grensgemeente Zelzate heeft zijn autootje half in de Belgische driekleur, half in het oranje geverfd. "Ik kan moeilijk kiezen tussen de Rode Duivels en Oranje. Maar als België eruitgaat, dan schilder mijn Fiëstaatje volledig oranje", belooft Raymond Bul.

Belga

BR>Raymond is dertig jaar geleden in Rotterdam geboren. Zijn vader is een Belg, zijn moeder een Nederlandse. Hij woont op de Markt van Zelzate en is aan de slag bij een Belgische firma waar echter enkel Nederlanders werken. Zijn leven is dus een perfecte mengeling tussen noord en zuid. Dat wilde hij ook duidelijk maken naar aanleiding van het voetbalkampioenschap EURO 2000.

"Ik heb een klein accident gehad met mijn Ford Fiësta. Daarom dacht ik dat ik er wel iets geks mocht mee uithalen", vertelt Raymond aan Belga. Hij trok een streep dwars over zijn autootje. De ene kant kleurde hij helemaal oranje, de andere kant in zwart, geel en rood. Voor Raymond is zo'n schilderwerk een makkie vermits hij carrossier is van opleiding. Veel geld heeft het zijn stunt niet gekost: 1.500 frank (37 euro of 82 gulden).

Maar voor wie supportert Raymond eigenlijk? "Gisteren toen de Rode Duivels speelden, supporterde ik natuurlijk voor België. Maar speelt Oranje, dan gaat mijn hart naar hen." Raymonds wagen zal in de loop van het tornooi waarschijnlijk nog eens deels van kleur veranderen: "Als de Rode Duivels uitvallen, dan kleur ik de hele auto oranje en andersom."

Raymond rijdt voorop in alle vreugdekaravanen in Zelzate. Maar zijn auto is niet zonder gevaar, want alle auto's die hem tegenkomen, beginnen luid te toeteren, in België zowel als in Nederland.

Nu in het nieuws