Supporters gaan elkaar te lijf in Eindhoven

Op de Eindhovense Markt is donderdagavond omstreeks 19.00 uur de rust weergekeerd. Een uur voordien vond op het plein een hevige confrontatie plaats tussen Zweedse en Turkse supporters. Er vielen zowel bij de ordediensten als bij de relschoppers verschillende gewonden.

ANP

BR>De problemen op de Markt begonnen toen daar een groep jonge Turken arriveerde. Ooggetuigen zagen dat ze werden opgehitst door landgenoten die nationalistische leuzen riepen en ook getooid waren met symbolen van de Grijze Wolven, een extreem-rechtse Turkse groepering. De vechtpartij begon nadat een supporter in een Zweeds shirt als eerste een bierblikje gooide.

De goede sfeer op het plein sloeg eensklaps om toen supporters elkaar gingen bekogelen met bierblikjes en flessen. De politie voerde charges uit en verrichten een onbekend aantal aanhoudingen.

Nadat de ME de Markt had schoongeveegd, bleef daar een enorme hoeveelheid bierblikjes en kapot gegooide flessen echter. Beide partijen beschikten overduidelijk over voldoende 'munitie' om elkaar te bekogelen. De kroegen in Eindhoven schenken tijdens het voetbaltoernooi hun drankjes in plastic bekers om te voorkomen dat glazen gebruik worden als projectiel.

Nu in het nieuws