Wie het kleedje past...

Waarom staan computers maar zelden in de Vlaamse huiskamer? Omdat ze lelijk zijn. Met uitzondering van Apples kleurige iMac en de allernieuwste design-spullen, zijn computers nog maar al te vaak logge, grijze dozen die vloeken met alles wat van ver of dichtbij met binnenhuisinrichting te maken heeft. En toch hoef je niet noodzakelijk veel centen uit te geven om een hippe computer op de tafel te hebben. Steek je computer gewoon zelf in een nieuw kleedje.

BR>

Koop je kleuren

Wie geen zin heeft om te gaan knutselen met lijm en schaar, kan terecht bij het Nederlandse bedrijf Silly, dat in België zijn producten aan de man brengt via de Expo-winkels. En wat zit er in hun gamma? Pluchen hoezen voor de monitor, in alle vormen en kleuren. Voor nog geen duizend frank heeft u bijvoorbeeld al een lieveheersbeest-variant of een vlinder met glitterende voelsprieten. Of misschien toch liever een door de Euro 2000-hype erg populaire Rode Duivel, compleet met hoorns en staart? De hoezen zijn makkelijk te bevestigen en te verwijderen, maar zijn voorlopig alleen te krijgen voor 15 inch monitors. Wie met een groter scherm zit, moet het zonder doen. Een ander nadeel is dat alleen het beeldscherm bedekt wordt: de muis, het toetsenbord en de computer zelf blijven nog even grijs.

Maar ook dat kan worden verholpen. Een ander Nederlands bedrijfje, Compukleuren, beschildert namelijk je hele computer in de kleuren die jij graag ziet. Hemelsblauw, bloedrood, een zebra- of luipaardmotief: het moet allemaal kunnen. Het enige wat niet wordt beschilderd, zijn de toetsen van het toetsenbord. Goedkoop is de hele grap niet, want om alles vlot te laten verlopen worden de computers volledig uit elkaar geschroefd. Een complete computer laten beschilderen kost om en bij de 10.000 frank, motiefjes kosten meer.

http://www.silly.nl

http://www.computerkleuren.nl

Nu in het nieuws