Oud-burgemeester Westerlo wil met W2000 in bestuur

Print
Jef Thys (61), oud-burgemeester en oud-senator, trekt de W2000-lijst op 8 oktober. De grootste oppositiepartij van Westerlo wil na de verkiezingen opnieuw de gemeente mee besturen en speelt daarvoor haar ervaring uit. Lijstduwer is dokter Ludo Draulans (56).
BR>Hoewel het er een tijd naar uitzag dat Jef Thys afscheid zou nemen van de Westelse politiek, voert hij nu toch de W2000-lijst aan. "Om te winnen en te besturen", klinkt het strijdlustig. "Niet om de fakkel snel door te geven. De partij heeft mij dat gevraagd en ik ben, gezien de goede sfeer en het vertrouwen in de groep, bereid om er voor te gaan."
Thys wil met de kartellijst, bestaande uit de SP, VU en de vroegere groep Eenheid, een no-nonsensecampagne voeren. "Geen blinkende beloftes en onrealiseerbare uitlatingen", zegt Thys. "Een gemeente moet haar opdrachten uitvoeren. Dat betekent een goede administratie, verzorgde wegen, veiligheid, cultuur, onderwijs en de opvang van sociaal zwakken. Al de rest is prietpraat. Die basisopdracht willen wij sober maar zorgzaam uitvoeren."
Met de verdere invulling van de lijst is de partij nog niet rond. "Alle huidige raadsleden zijn bereid opnieuw op te komen", zegt Thys. "Maar we willen ook ruimte geven aan nieuwe mensen. Want de ambitie is de verkiezingen te winnen."
Thys bevestigt dat ook Johan Engelen op de W2000-lijst zal staan. Engelen liet zich de voorbije jaren opmerken door zijn zeer scherpe manier van oppositie voeren, waarbij de controverse niet werd geschuwd.
MEEST RECENT