Openingsceremonie Euro 2000 wordt groots spektakel

Onder het motto "Football Without Frontiers" schiet Euro 2000 zaterdag dan eindelijk officieel uit de startblokken. De openingsceremonie, ineen gebokst door de Belgische vereniging Music Hall en het Nederlandse ID°Dtv, belooft alleszins een groots en prestigieus spektakel te worden dat zal bijgewoond worden door drie koninklijke families.

Belga

BR>De organisatie van het tot nu toe grootste evenement ooit op het getouw gezet in de Lage Landen heeft er alle vertrouwen in dat het tornooi zaterdag perfect van start kan gaan. Dat zeiden de presidenten van de twee nationale voetbalfederaties, Jeu Sprengers en Michel D'Hooghe, tornooidirecteur Alain Courtois en directeur Harry Been tijdens de "kick-off" persconferentie in het Koning Boudewijnstadion.

Met de openingsceremonie "Kick Off, or the Story of a Dream", zaterdag in het Koning Boudewijnstadion, willen de initiatiefnemers een boodschap van tolerantie overbrengen. Het spektakel duurt zo'n 13 minuten en biedt vooral veel beelden en witte kleuren.

"Belgische en Nederlandse jongeren zullen aan witte ballonnen een boodschap van tolerantie de wereld insturen. Daarmee willen we niet alleen de 50.000 supporters en naar schatting 1,5 miljard tv-kijkers bereiken, maar ook de enkele duizenden hooligans", zegt regisseur Luc Petit.

Zowel de openingsceremonie als de slotceremonie in Rotterdam, die bijna een kopie zal worden van het begin, zal bijgewoond worden door de drie koninklijke families van Luxemburg, Nederland en België. De Belgische groep Hooverphonic zorgt tijdens de ceremonies voor de live-muziek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER