Wase ordediensten volgen Euro 2000 met argusogen

Print
De ordediensten in het Waasland verkeren in verhoogde staat van paraatheid naar aanleiding van het Europees voetbalkampioenschap. Tijdens de matchen van de Belgen en de Turken worden extra manschappen gemobiliseerd. Hoewel er in onze regio geen wedstrijden worden gespeeld en er nergens nationale ploegen logeren, houden politie en rijkswacht rekening met uitwassen van de voetbalgekte. Alle verloven van het personeel werden ingetrokken. De lokale rijkswachtkorpsen moeten ook een aantal manschappen leveren die over het hele land kunnen worden ingezet bij de ordehandhaving op en rond Euro 2000.
BR>"We hebben nog geen signalen opgevangen over mogelijke samenscholingen van supporters in ons arrondissement. Toch houden we er rekening mee. Onze manschappen blijven tijdens het hele kampioenschap in verhoogde staat van paraatheid. Net zoals alle andere interpolitiezones staan we in rechtstreeks contact met het nationaal coördinatiecentrum dat alle evoluties meteen doorgeeft", vertelt commandant Arnold Wauters van de Sint-Niklase rijkswachtbrigade. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas neemt voorlopig geen specifieke maatregelen. Burgemeester Jef Foubert plant geen verbod op autokaravanen na wedstrijden. De speciale veiligheidscel bijeenroepen, heeft volgens schepen van Veiligheid William Meersman weinig zin. "Van dat coördinatieorgaan maken ook medische en logistieke diensten deel uit. Het lijkt me niet zinvol om die er in dit geval bij te betrekken."

Claxonneren


In Lokeren gaat de kersverse eenheidspolitie na in welke hotels er zich buitenlandse supporters bevinden. "Zoveel hotels zijn er nu ook weer niet. Het zal wellicht ook niet om grote concentraties gaan. De avonden waarop België en Turkije spelen, sturen we wel extra mensen de baan op", vertelt tweede brigadecommandant Gerrit Braem van de eenheidspolitie. In Lokeren geldt geen specifiek verbod op het claxonnerend rondrijden met auto's na wedstrijden. "Daar treden we nu ook al tegen op in het kader van het nachtlawaai", klinkt het. Braem verwacht niet dat het nultolerantiebeleid in zijn stad hooligans zal aantrekken om herrie te schoppen. "Er zijn andere steden die op dat vlak meer risico lopen. Ik denk maar aan Gent met zijn manifestaties rond Keizer Karel."

.

Nu in het nieuws