Ariane II bouwt met CSP Vlaams bruggenhoofd uit

Print
Ariane II heeft Computer Software Partners (CSP) overgenomen. De Brusselse groep legt 500 miljoen frank op tafel voor de Mechelse onderneming. De 157 consultants van CSP blijven allemaal aan de slag. "Wij willen als groep vooral onze positie in het noorden van het land versterken", zei Serge Kalisz van Ariane II. "Wij hebben daarvoor iedereen nodig." CSP is een vrij jonge onderneming die zich de jongste jaren sterk gepositioneerd heeft op de markt van informatica-engineering en IT-diensten. Het bedrijf is door zijn stichter Ivo Ceulemans uitgebouwd als een leverancier van geïndividualiseerde informatica-oplossingen. CSP werkte voor grote huizen als de KBC, Honda, de Generale Bank, Belgacom, Amylum enz.
BR>Meer dan de helft van de klanten zijn banken en verzekeringsbedrijven. 1999 werd afgesloten met een omzet van 594 miljoen frank. De winst bedroeg zelfs 89 miljoen frank. Ariane II heeft van zijn kant eveneens een merkwaardige opgang achter de rug. Het bedrijf werd in 1990 opgericht door Marc Féard en noteert sindsdien zelfs op de Brusselse beurs. Ariane II is ook een specialist in informaticadiensten. Het bedrijf beschikt ondertussen over verscheidene vestigingen in het buitenland en over gespecialiseerde filialen.
Gazet van Antwerpen: Hoe moet het nu verder met CSP?
Serge Kalisz: Er verandert in feite niets. Het bedrijf wordt gewoon ingeraamd in onze strategie. CSP moet vooral de positie van Ariane II in het noorden van het land versterken. Wij willen verder werken met de mensen die er nu al zijn.
Wat met het management?
Dat blijft aan boord. Ivo Ceulemans heeft in de strategie van Ariane II de richting onderkend die hij zelf met CSP uitging.
Wat betekent dat concreet?
Wij willen met Ariane II een Europese groep uitbouwen die gespecialiseerd is in geavanceerde IT-diensten. Wij willen enerzijds zélf groeien vanuit onze eigen ondernemingen. Wij zullen aan de andere kant ook nog meer bedrijven overnemen waardoor we zowel geografisch als technologisch meer slagkracht hopen te verwerven. Met de overname van CSP realiseert Ariane II voortaan een omzet van 2,7 miljard. Wij stellen nu al 900 mensen tewerk.

.

Nu in het nieuws