Wrevel over verkoop laatste EURO 2000-tickets

Print
Met een halfuur vertraging gingen maandag de loketten voor de verkoop van de overblijvende EURO 2000-tickets open. Enkele honderden voetbalfans stonden voor het stadion van Standard Luik een paar uren in de rij. De wachttijden liepen op en het publiek morde, maar al bij al verliep de verkoop vrij vlot. "Om kwart over acht ben ik aangekomen", vertelt Willy Gillard, centre director in Luik. "En toen stond er toch al een handvol mensen aan te schuiven." Sommigen wilden er gewoon vroeg bij zijn, anderen waren fout ingelicht. "Ik had begrepen dat ze de loketten om 9 uur openden", zegt een man uit Brugge. "Maar dat bleek pas om 12 uur te zijn. Het slechte nieuws: ik moest heel vroeg opstaan, het goede: ik bezet de eerste plek in de rij."
BR>Pas een kwartier nadat de loketten waren opengeschoven, ging de eerste koper terug naar de parking. Antwerpenaar Koen Van Meirhaeghe was de gelukkige. "Ik ben blij dat ik mijn ticket voor België-Zweden eindelijk heb", straalt hij. "Ik heb de voorbije dagen de hele tijd proberen te bellen, maar ik geraakte er niet door." Dat was een veel gehoorde klacht. "We geraakten na veel pogingen wel binnen", delen Gerry Verlinden en Francois Van de Vel mee. "Maar als je na veel gehannes eindelijk dacht je naam te mogen doorgeven, werd de lijn plot verbroken. En voor dat 0900-nummer moet je 18 frank per minuut betalen... In totaal was ik al bijna 1.000 frank kwijt en ik had nog geen kaartje."

Vorst


In Nederland is al enkele dagen een loket open voor de verkoop van de in totaal 40.000 overblijvende tickets voor EURO 2000. Normaal was ook in Vorst vorige week een speciale kassa opengegaan, maar in laatste instantie wilde de burgemeester geen vergunning afleveren. Dat nieuws werd nog via radio en kranten bekendgemaakt, maar toch stonden enkele mensen 's morgens vruchteloos te wachten. Brusselaar Julio Araico bijvoorbeeld. "Ik was heus niet de enige, hoor", zegt hij. "Er waren zelfs Duitse en Engelse supporters naar Vorst afgezakt. En die konden echt niet enkele dagen in België blijven wachten tot de loketten hier in Luik opengingen. Ik dacht: allez vooruit, het is hier weer op zijn Belgisch. En vandaag is het niet anders."
Tickets reserveren kan nog op 0900-40456 (18 frank per min.). Rechtstreeks kopen aan de loketten van het Standard-stadion kan ook: elke dag open van 12 tot 20 uur. Het adres: Rue de la Centrale 2, Luik.

.

Nu in het nieuws