Doornat Dynamo begeestert

Print
Roodverbrande getatoeëerde huid en doorweekte lange haren en kleren. De festivalganger die zaterdag 3 juni naar het Nederlandse Nijmegen trok om er Iron Maiden, Korn en Slipknot te zien tijdens Dynamo 2000, maakte het allemaal mee. Wat een weer, wat een sfeer! Dynamo trok dit jaar genoodzaakt naar Nijmegen. Geen driedaags festijn, maar net als Graspop één dag lang het beste van wat de sector 'zware metalen' te bieden heeft. Bijna 25.000 metalfans zakten af naar het Goffertpark.
BR>Terwijl de zon nog in al haar felheid brandde, bewezen P.O.D. (***) en Spiritual Beggars (****) in de kleine tent dat ze klasse te bieden hebben. Het jonge volkje was echter vooral gekomen voor de nu metal van Slipknot en Korn. Nog voor het eerste nummer dook de gemaskerde clown van het negenkoppige gezelschap van Slipknot (**) in het publiek. De tieners genoten van radiohit Wait & Bleed, maar na een uur begon het voor velen toch te eentonig te worden.

Donderdrums


Toen Korn (***) tegen de avond het podium beklom, veranderde het weer drastisch. Met opener Falling away from me kwamen de eerste druppels, tijdens het massaal meegebrulde A.D.I.D.A.S. en Faget viel het water met bakken uit de hemel. Toch bleef iederéén doorweekt staan wachten om te zien wat hoofdact Iron Maiden (****) te bieden had. Toen de herenigde Britse groep, opnieuw met zanger Bruce Dickinson in de gelederen, het podium opstormde om er nieuwe single Wicker Man in te zetten, klaarden bliksemschichten de hemel op. Geen greatest hits jukebox voor de zes krasse knarren op het podium. De groep speelde maar liefst zes nummers van het nieuwe album Brave New World, maar wist de massa te begeesteren.
Tienduizenden handen gingen op elkaar tijdens 2 Minutes to Midnight en Wrathchild. Toen het doornatte publiek na The Trooper nog om meer riep, was zanger Bruce Dickinson onder de indruk. "Als we elke avond zo'n publiek hebben, wordt dit onze beste tour ooit. Mocht ik een hoed hebben, ik zette hem voor jullie af." En dat meende hij. Iron Maiden triomfeerde, net als R.E.M. in een doornat Werchter vorig jaar. Maar op Graspop mag de zon blijven schijnen.
Graspop op zaterdag 24 juni in Dessel, met Iron Maiden, Slayer, Machine Head en Rollins. Info en Tickets: 014.37.55.32.

.

Nu in het nieuws