Lokerse groenen trekken met koppels naar kiezer

De Lokerse groenen nemen met een volledige lijst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Niet minder dan vijf koppels prijken op de lijst. "Sommige van onze leden zijn individueel politiek en sociaal actief, maar zijn nu eenmaal met elkaar gehuwd", legt lijstduwer Robert Crivit uit. Zoals bekend trekt Marleen Temmerman de Agalev-lijst, gevolgd door Stefaan Segaert. Hun respectieve levensgezellen Hendrik Dierick en Sofie Van Acker helpen mee de lijst duwen.

Dirk Van Reusel

BR>Op de derde plaats komt Khalid El Boutaïbe, die de eerste allochtoon in de Lokerse gemeenteraad moet worden. Ingeborg Pauwels komt op de vierde plaats. Haar echtgenoot Chris Devleeschauwer - de broer van de vermoorde rijkswachter Peter Devleeschauwer - staat op nummer vijftien.

De volgende plaatsen zijn voor Lucia Olemans, Jaak Braem, Selma Calik, Luc Van Hende, Marleen De Schoenmaker, Alain Debbaut, Sofie Van Wambeke, Patrick Van de Velde, Nelly Vermeiren, Julia Sànchez Alfaro, Johan Eeckhout, Lahouaria Charki, Jozef Audenaert en op nummer twintig Sylvie Synaeve. Dan volgt opnieuw een echtpaar, Dimitri Goossens en Nele De Witte. Kandidaat 23 is Daniël De Messemaker, wiens echtgenote Hilde De Boes opkomt voor de provincieraad. Inge Seynaeve, partner van Robert Crivit, volgt op de 24ste plaats. De resterende namen zijn Tomas Uyttendaele, Margareta Aper, Hilde De Volder, Karin De Smet, Jo Lebuf en Micheline Van Buynder.

De lijst is verdeeld in zeventien vrouwen en zestien mannen. De jongste kandidaat is 20 jaar, de oudste 66 jaar. Er staan zowel studenten, zelfstandigen, huisvrouwen, gepensioneerden, hooggeschoolden als laaggeschoolden op de lijst. Wat het meest opvalt, is dat er niet minder dan vijf koppels opkomen voor Agalev, met de provincielijst erbij zelfs zes. Kwatongen zullen hieruit opmaken dat Agalev moest schrapen om aan 33 namen te geraken, maar dat ontkent campagneleider Robert Crivit. "Onze leden zijn actief op sociaal en politiek vlak, vaak op de meest uiteenlopende terreinen. Maar het is nu eenmaal zo dat er een paar met elkaar gehuwd zijn", aldus Crivit.

Nu in het nieuws