Seniorenpartij WOW doet mee aan Antwerpse verkiezingen

De seniorenpartij Waardig Ouder Worden (WOW) doet op 8 oktober mee aan de gemeente-, district- en provincieraadverkiezingen in Antwerpen. Even was daarrond twijfel gerezen toen het gemeenteraadslid Jozef Van Leemput voor de VLD koos en zijn collega in de provincieraad voor het Vlaams Blok. "Maar dat heeft de slagkracht van de partij helemaal niet ondermijnd", weet André Crahay, die de lijst door de gemeenteraad aanvoert.

Belga

BR>Crahay, een gewezen bankbediende, is relatief nieuw in de politiek. De lijst voor de provincieraad wordt aangevoerd door Frans Verbergt, die tien jaar lang provincieraadslid is geweest voor de VLD.

WOW profileert zich als een schakelpartij tussen leeftijden, zegt André Crahay, wat betekent dat ook jongeren een kans krijgen. Enkele twintigers hebben zich inmiddels gemeld en krijgen een plaats op de uitgewerkte lijsten die later bekend worden gemaakt.

Waardig Ouder Worden stelt zich tot doel de kwetsbare burger te verdedigen en Antwerpen terug groot en vooral groots te maken. De partij vecht tegen de huidige verpaupering en het gebrek aan uitstraling dat de metropool geniet. Zeer concreet betekent dit onder meer de uitbreiding van de luchthaven van Deurne ("want de luchthaven was er eerst, de huizen in de buurt zijn pas later gekomen") en de uitbreiding van de haven van Antwerpen ("maar niet ten koste van Doel").

WOW zegt de evenwichten te verdedigen omdat de partij er van uitgaat dat alle maatschappijproblemen het gevolg zijn van onevenwichten, bijvoorbeeld tussen arm en rijk of actieven en niet actieven. De partij is ook voorstander van stemrecht als een beter alternatief voor de stemplicht. WOW verdedigt het afschaffen van de grondbelasting en de successierechten. "Wij zijn het alternatief" wordt de slogan waarmee WOW in Antwerpen naar de verkiezingen trekt.