NCMV is eindelijk af van verwarrende en lange naam

Het oude Nationaal Christelijk Middenstandsverbond (NCMV) is definitief herdoopt in Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO). Daarmee wil de vzw de naamsverwarring uit de wereld helpen en beter aansluiten bij het intern gewijzigd ledenbestand.

Arne Van Staeyen

BR>"De nieuwe naam en het nieuwe logo moeten de dynamiek illustreren van onze organisatie", vertelt Eddy Marstboom, voorzitter van UNIZO Regio Antwerpen. "Want UNIZO is veruit de invloedrijkste organisatie voor zelfstandigen, KMO's en vrije beroepen."

Al in 1994 veranderde het NCMV zijn naam in 'NCMV, de Organisatie voor Zelfstandige Ondernemers'. Een ondoenbare, veel te lang uitgesponnen naam, zowel voor het grote publiek als de pers. De verwarring en het verkeerde gebruik dwongen de organisatie een nieuwe naam te kiezen.

De voorbije tien jaar wijzigde ook het ledenbestand sterk. Zo'n 65% van de leden zijn werkgevers. De kleinhandel of de klassieke middenstand blijft belangrijk, maar daarnaast nam het aantal leden uit ambacht en industrie, KMO's en andere bedrijven met personeel sterk toe. "Tenslotte willen we de nieuwe naam gebruiken als een hefboom om van onze organisatie een krachtige groep met een kwaliteitslabel te maken."

Een aantal jaren geleden, toen de faillissementscijfers de pan uitswingden, startte UNIZO haar starterswerking voor beginnende zelfstandigen. "Nog altijd stappen hier ondernemende mensen binnen met de vraag in welke sector ze het best

iets

kunnen beginnen. Zonder er ook maar iets van af te weten. Dankzij de startermarkten kunnen we toch al de vogels voor de kat ontraden om een zaak te beginnen."

Nu in het nieuws