Ludo Verheyen trekt SP-lijst Olen

Ludo Verheyen, provincieraadslid en eerste schepen in de pottengemeente, trekt de Olense SP-lijst. Op de kieslijst staan opvallend veel vrouwen en jongeren. Daarmee streeft de Olense meerderheidspartij nog meer naar vernieuwing.

Rudi Van Houdt

BR>Chris Baekelants staat op de tweede plaats van de SP-kieslijst, achter Ludo Verheyen. Zij is huidig OCMW-raadslid en directrice van de Zuidkempische Werkplaatsen in Herentals. Schepen Dirk Wagemans staat op de derde plaats. Dan volgen vier vrouwen: Wies Geerts, secretaresse van Jan Peeters, Tine Vervisch, Suzy De Busser en Simone Vanroelen. Vijf vrouwen binnen de zeven eerste plaatsen.

"Wij passen het ritssysteem niet toe. Wij gaan zelfs verder dan dat", zegt Ludo Verheyen.

Gemeenteraadslid Vic Van Houdt wordt lijstduwer. Ook Brenda Ooms, Liesbeth Verdeyen, Marie-Louise Vanroy, Peter Van Gorp, Ludwig Geens van Union Minière, Marc Hannes, Jan Lievens, Mil Aerts en Freddy T'Seyen staan op de lijst.

Drie plaatsen blijven voorlopig open voor nieuwkomers. Ondertussen raakte bekend dat Eddy Cannaerts een van de nieuwelingen wordt. Hij is directeur van het Arendonkse staalbedrijf Iemants. In die hoedanigheid begeleidt hij prins Filip tijdens zijn buitenlandse handelsmissies. Cannaerts is ook in het verenigingsleven een bekende figuur.

Nu in het nieuws