Hugo Lejon trekt opnieuw Agalev-lijst Willebroek

De Willebroekse afdeling van Agalev plaatste voor enkele weken Cener Ugurlu (31) op de eerste plaats van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hugo Lejon kreeg de derde plaats. Nadien geraakte Cener Ugurlu door de SP in opspraak. Daarop werd dit weekend opnieuw gepold. Nu staat Lejon weer op de eerste plaats. Cener Ugurlu heeft zich teruggetrokken.

Jan Boey

BR>De SP bracht uit dat Cener Ugurlu met Belgische nationaliteit en van Turkse afkomst lid van de SP-Willebroek was en tegelijk zetelde in het SP-partijbestuur. Cener Ugurlu beweerde van niets te weten. Toen de SP dat niet zwart op wit kon bewijzen leek de zaak te koelen zonder blazen. Toch waren er bij Agalev echter genoeg vragen gerezen om afgelopen vrijdag opnieuw een poll te houden.

Toen Cener Ugerlu daar zijn eerste plaats ten voordele van Hugo Lejon moest afgeven, vroeg hij tot zondagavond bedenktijd of hij de vierde plaats wel zou opnemen. "Hij heeft ondertussen laten weten, na beraadslaging met de Willebroeks Turkse gemeenschap, niet verder geïnteresseerd te zijn in de Agalev-lijst", zegt Agalev-woordvoerder Thierry Serrien.

De eerste drie plaatsen zijn nu defintief. Agalev had de afgelopen twaalf jaar telkens één afgevaardigde. Nu wordt gemikt op twee zetels en wordt de derde zetel voor Agalev een strijdplaats. Na Lejon staat Annemie Leenders (25) uit Tisselt. De derde plaats bekleedt Guy Vandenbosch industrieel ingenieur en docent aan de KU Leuven. Hij woont in Heindonk.

Agalev heft drie strijdwoorden voor de nakend gemeenteraadsverkiezingen: ecologie, democratie en solidariteit.

Nu in het nieuws