Burgemeester Smet trekt lijst Beverse christen-democraten

De CVP van Beveren trekt naar de verkiezingen met burgemeester François Smet (61) als lijsttrekker. De lijst werd maandagavond voorgesteld. Van de vijfendertig kandidaten zijn er zestien nieuw, onder meer op de tweede en de derde plaats.

Koen Dewanckel

BR>Op de CVP-lijst valt op dat na lijsttrekker François Smet er twee vrouwelijke jongerenkandidaten komen. Nieuwkomer Claudia De Laet (24) uit Kieldrecht krijgt de tweede plaats. Uittredend gemeenteraadslid Katrien Claus (29) uit Beveren staat derde. Daarna volgen alle uittredende leden van het schepencollege. Miet Deckers (44) uit Kieldrecht duwt de lijst.

De deelgemeenten Beveren en Melsele nemen met respectievelijk veertien en negen kandidaten het leeuwendeel van de vijfendertig plaatsen voor zich. Kieldrecht kan rekenen op drie kandidaten. Drie deelgemeenten kunnen kiezen voor twee eigen vertegenwoordigers: Haasdonk, Verrebroek en Vrasene.

Dat zal wellicht ook het geval zijn voor Kallo, maar de tweede kandidate, een vrouw, haakte in laatste instantie af. Er wordt nog een vervangster gezocht. Doel krijgt één kandidaat toebedeeld. In de krant van morgen krijgt u de volledige lijst van de CVP-kandidaten.

Nu in het nieuws