Roots Rally warmt op voor Sfinksfestival

Vijf jaar geleden startte het Sfinksfestival met een Roots Rally op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaartdag. In alle cafés en zalen van Boechout kan je dan concerten wereldmuziek bijwonen. Op 1 juni is het weer zo ver.

Frank Heirman

BR>Maar vooraleer de Roots Rally de nacht kleurt, is er overdag al de wereldculturenmarkt. Die vindt van 12 tot 20u plaats op De Bunderkens. Voor 50 frank kan je rondstruinen op een grote markt met Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse producten. Voor iedereen wat wils: van een Indische neusbel tot een Australische didgeridoo.

De Roots Rally voltrekt zich in de cafés en zalen van Boechout. Het gemeenschappelijke toegangsticket voor alle concerten kost 300 frank.

In totaal zijn er tien optredens. Liefhebbers van Zuid-Amerikaanse muziek kiezen voor het Cubaanse Doble Impacte in Het Hoefijzer, het Braziliaanse Suave in Taverne Menuet of het Argentijnse Pablo Gimenez in het Sfinkscafé. Afrikaanse soukous van Africa Musica weerklinkt in het Gildenhuis en Tunesische luitmuziek van Moufadhel Adhoum in Cantina de Bunderkes.

Natuurlijk is er ook een grote dosis Belgische folk en wereldmuziek. Zo hoor je Gabor in het Gidsenlokaal, Belgische reggae van Right Prohecy in het KSA-lokaal, Alma Luna in de Sfinks feesttent en Belgische klezmer van Leonard in 't Knoefterke. Fijnproevers kiezen voor de Spaans-Belgische flamenco van Bienestar in Zaal Harmonie.

De Sfinks Roots Rally begint om 20.30u. Info bij Sfinks, J.F. Willemsstraat 10, Boechout, 03.455.69.44.

Nu in het nieuws