Panorama weer welkom op EURO 2000

DEN HAAG - Panorama is welkom op EURO 2000. Het tijdschrift krijgt weer dezelfde faciliteiten als andere media. Dit hebben de organisatie van het voetbaltoernooi en Panorama maandag in een gezamenlijke verklaring bekendgemaakt.

BR>De toernooi-organisatie deed het tijdschrift begin mei in de ban, nadat het een foto plaatste van een in Istanboel doodgestoken voetbalsupporter, tijdens rellen voorafgaand aan de wedstrijd Galatasaray - Leeds United. Het bijschrift vermeldde onder meer: "Zeg eens eerlijk: vindt u het nog steeds zo fijn dat u kaartjes heeft...?". Daarmee werd verwezen naar een mogelijke wedstrijd tussen Engeland en Turkije tijdens de Europese voetbalkampioenschappen.

De partijen zijn nu onder meer overeengekomen dat Panorama een brief van EURO 2000 zal plaatsen.

De organisatie van EURO 2000 zei eerder met "walging en verbijstering" kennis te hebben genomen van de foto en het bijschrift. "Dat de onthutsende foto enige relatie zou hebben met ons toernooi, gaat zowel de journalistieke als de fatsoensnormen te boven".

Panorama zou geen informatie en uitnodigingen voor persbijeenkomsten meer krijgen. Bovendien trok de organisatie de accreditaties van Panorama-verslaggevers in.

Nu in het nieuws