Miss Vlaanderen wordt Antwerpse aangelegenheid

De nieuwe Miss Vlaanderen die zondagavond in Berchem werd gekroond, komt uit onze provincie. Het gaat om Kim Jacobs, een 17-jarige studente uit Zoersel. Antwerpen sleepte na een nek-aan-nek-race drie titels uit de brand. De indrukwekkende prijzenpot van de eerste eredame blijft met Wendy Francken als laureate eveneens in Antwerpse handen. Brunhilde Verhenne keerde als tweede eredame met een koffer vol hebbedingen terug naar het Oost-Vlaamse Oudenaarde.

Peter Briers

BR>Vlaanderens schoonsten grepen voor de twaalfde editie van de verkiezing gretig naar bijbelcitaten en psalmgezang. Vlaams Brabant zond zelfs een dochter uit die Shakespeare debiteerde om de vakjury over de streep te halen. Veel geblaat maar weinig wol, en dat had de uit sponsors samengestelde jury meteen in de smiezen. Ook organistor Rik Vervecken, die er een macaber genoegen in schept om zijn

leading ladies

door de modder te halen, kon vaststellen dat enkel Antwerpen kwaliteit bood.

Dat vertaalde zich in drie klinkende onderscheidingen, gaande van Miss Vlaanderen over eerste eredame tot beste team. En allemaal onverwacht natuurlijk. "Zo is dat", kirde Vlaanderens mooiste Kim Jacobs. "Echt, zelfs toen ik de provincietitel kreeg durfde ik nog niet aan de hoofdprijs denken. Morgen kan ik gelukkig uitslapen dankzij die staking van het onderwijs." Jacobs wil pas na het afronden van haar studies rondhangen in modellenland. "Dat lijkt me inderdaad wat", zegt ze. "Maar ik geef er mijn studies nooit voor op." De zeventienjarige blondine zal sowieso een poos moeten spijbelen. Ze mag op uitnodiging van een glossy magazine een week lang bruinbakken en puffen op Turkse stranden. Mooi zijn, het is geen lachertje.